1. Informacje ogólne

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem url: http://new.rolkiszczecin.pl/
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: JOANNA PASZKIEWICZ 70 -132 Szczecin ul. Ruska 33 g / 5
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: kontakt@rolkiwroclaw.pl
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
    • Prowadzenie systemu komentarzy
    • Prowadzenie rozmów typu chat online
    • Obsługa zapytań przez formularz
    • Realizacja zamówionych usług
    • Prezentacja oferty lub informacji
  6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą być odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  2. Hasła użytkowników są przechowywane w postaci hashowanej. Funkcja hashująca działa jednokierunkowo – nie jest możliwe odwrócenie jej działania, co stanowi obecnie współczesny standard w zakresie przechowywania haseł użytkowników.
  3. W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.

3. Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: hekko.pl
  2. Dane rejestrowe firmy hostingowej: H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu, Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000612359, REGON 364261632, NIP 7822622168, kapitał zakładowy 210.000,00 zł w pełni wpłacony.
  3. Firma hostingowa:
    • stosuje środki ochrony przed utratą danych (np. macierze dyskowe, regularne kopie bezpieczeństwa),
    • stosuje adekwatne środki ochrony miejsc przetwarzania na wypadek pożaru (np. specjalne systemy gaśnicze),
    • stosuje adekwatne środki ochrony systemów przetwarzania na wypadek nagłej awarii zasilania (np. podwójne tory zasilania, agregaty, systemy podtrzymania napięcia UPS),
    • stosuje środki fizycznej ochrony dostępu do miejsc przetwarzania danych (np. kontrola dostępu, monitoring),
    • stosuje środki zapewnienia odpowiednich warunków środowiskowych dla serwerów jako elementów systemu przetwarzania danych (np. kontrola warunków środowiskowych, specjalistyczne systemy klimatyzacji),
    • stosuje rozwiązania organizacyjne dla zapewnienia możliwie wysokiego stopnia ochrony i poufności (szkolenia, wewnętrzne regulaminy, polityki haseł itp.),
    • powołała Inspektora Ochrony Danych.
  4. Firma hostingowa w celu zapewnienia niezawodności technicznej prowadzi logi na poziomie serwera. Zapisowi mogą podlegać:
    • zasoby określone identyfikatorem URL (adresy żądanych zasobów – stron, plików),
    • czas nadejścia zapytania,
    • czas wysłania odpowiedzi,
    • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    • informacje o przeglądarce użytkownika,
    • informacje o adresie IP,
    • informacje diagnostyczne związane z procesem samodzielnego zamawiania usług poprzez rejestratory na stronie,
    • informacje związane z obsługą poczty elektronicznej kierowanej do Operatora oraz wysyłanej przez Operatora.

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

  1. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców:
    • firma hostingowa na zasadzie powierzenia
    • upoważnieni pracownicy i współpracownicy, którzy korzystają z danych w celu realizacji celu działania strony
    • firmy, świadczące usługi marketingu na rzecz Administratora
  2. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.
  3. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
    • dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
    • ich sprostowania,
    • usunięcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  4. Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  5. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  7. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego.
  8. Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej.

5. Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostaną one podane.
  2. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.

6. Logi Administratora

  1. Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu. Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

7. Istotne techniki marketingowe

  1. Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

8. Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    2. realizacji celów określonych powyżej w części “Istotne techniki marketingowe”;
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzibą w USA).

9. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  2. W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:Urządzenia mobilne:

PRZEDSZKOLAKI I ROLKI – Dzieci w wieku 4-7 lat, które zaczynają swoją przygodę z rolkami.

Wymagany poziom umiejętności – zero

DZIECI GRUPA MÓJ PIERWSZY RAZ – Dzieci w wieku 8-13, które zaczynają swoją przygodę z rolkami.

Wymagany poziom umiejętności – zero

DZIECI GRUPA POCZĄTKUJĄCA  Dzieci w wieku 8-13 lat, które poruszają się do przodu, ale mają trudności z hamowanie, zakręcaniem.

Wymagany poziom umiejętności – Dziecko porusza się samodzielnie do przodu, potrafi samodzielnie wstać, usiąść, nie wywraca się podczas jazdy do przodu.

DZIECI GRUPA ŚREDNIO ZAAWANSOWANA  Dzieci w wieku 8–15 lat, które mają opanowaną jazdę do przodu, jazdę do tyłu, przynajmniej jeden ze sposobów hamowania, potrafią zrobić podstawowe tricki slalomowe (cross, snake, fish)

Wymagany poziom umiejętności – Dziecko samodzielnie hamuje, potrafi jeździć tyłem, potrafi skakać podczas jazdy, zna podstawowe tricki slalomowe, zakręca.

DZIECI GRUPA ZAAWANSOWANA  Dzieci w wieku 8-15 lat, które potrafią jeździć do przodu oraz tyłu, bez problemu zmieniają kierunek jazdy, samodzielnie zakręcają, mają opanowaną technikę zakręcania przekładanką, potrafią zrobić podstawowe oraz średnio-zaawansowane tricki slalomowe (cross, fish, crazy, mabrouk)

Wymagany poziom umiejętności: Dziecko bardzo pewnie jeździ na rolkach, potrafi zmieniać kierunek jazdy, potrafi wykonać przekładankę zna podstawowe i średnio zaawansowane tricki slalomowe, hamuje bez problemu przodem i tyłem.

DZIECI SLALOM – Dzieci w wieku 8-15 lat, chcące nauczyć się tricków slalomowych, które lubią jazdę na kubeczkach.

Wymagany poziom umiejętności: Dziecko potrafi zakręcać, jechać do przodu, do tyłu, hamować.

DZIECI JAZDA MIEJSKA – Dzieci w wieku 8-15 lat, chcące w sposób wszechstronny używać rolek. Tutaj dzieci rozwijają umiejętności freeskate m.in.: nauczą się zjeżdżać ze schodów, krawężników, górek itp.

Wymagany poziom umiejętności: Dziecko jeździ pewnie do przodu i tyłu, potrafi utrzymać prawidłową pozycję podczas jazdy po nierównej nawierzchni (płyty i łączenia na dworze), potrafi zahamować i zakręcić w kontrolowany sposób.

DOROŚLI GRUPA MÓJ PIERWSZY RAZ  Osoby dorosłe (16+), które zaczynają swoją przygodę z rolkami, uczymy się postawy i jazdy do przodu, zakręcania oraz hamowania.

Wymagany poziom umiejętności: zero

DOROŚLI GRUPA POCZĄTKUJĄCA – osoby dorosłe (16+), stojące samodzielnie na rolkach, poruszające się do przodu, ale mające trudności z hamowaniem i skręcaniem.

Wymagany poziom umiejętności: Dorosły samodzielnie porusza się do przodu, wstaje i siada bez pomocy, potrafi stabilnie stać na rolkach.

DOROŚLI GRUPA ŚREDNIO ZAAWANSOWANA  osoby dorosłe (16+), mające opanowane jazdę do przodu oraz do tyłu, przynajmniej jeden ze sposobów hamowania, skręcanie, skoki i podstawowe tricki slalomowe (fish, snake, cross)

Wymagany poziom umiejętności: Dorosły pewnie jeździ do przodu oraz do tyłu, zna podstawowe tricki slalomowe, potrafi zakręcać i hamować przynajmniej jednym sposobem.

DOROŚLI GRUPA ZAAWANSOWANA  osoby dorosłe (16+), mające opanowane jazdę do przodu, do tyłu, umiejętność skręcania przekładanką, zmianę kierunku jazdy, skoki, podstawowe i średnio zaawansowane tricki slalomowe (mabrouk, fish, cross, crazy) oraz techniki hamowania

Wymagany poziom umiejętności: Dorosły bardzo pewnie jeździ do przodu oraz do tyłu, potrafi zahamować różnymi technikami, zna podstawowe i średnio zaawansowane tricki slalomowe, pewnie skacze, zmienia kierunek podczas jazdy.

DOROŚLI JAZDA MIEJSKA  osoby dorosłe (16+), chcące w sposób wszechstronny używać rolek. Tutaj dzieci rozwijają umiejętności freeskate m.in.: nauczą się zjeżdżać ze schodów, krawężników, górek itp.

Wymagany poziom umiejętności: Wymagany poziom umiejętności: Dorosły jeździ pewnie do przodu i tyłu, potrafi utrzymać prawidłową pozycję podczas jazdy po nierównej nawierzchni (płyty i łączenia na dworze), potrafi zahamować i zakręcić w kontrolowany sposób.

DOROŚLI SLALOM  osoby dorosłe (16+), chcące nauczyć się tricków slalomowych i lubiące jazdę na kubeczkach

Wymagany poziom umiejętności: Dorosły potrafi zakręcać, jechać do przodu, do tyłu, hamować.

SEKCJA SLALOMOWA PRO – dzieci oraz młodzież, będący na poziomie średnio zaawansowanym i zaawansowanym, które chcą regularnie uczęszczać na zajęcia celem przygotowania do zawodów slalomowych

Instruktor

Patrycja

instruktor jazdy na rolkach, specjalizacja freeskate

Tadeusz

instruktor jazdy na rolkach, specjalizacja agreesive oraz freeskate

Dominik

instruktor jazdy na rolkach, specjalizacja jazda szybka

Michał

Sasza

Instruktor jazy na rolkach, specjalizacja freeskate

instruktor PZSW, instuktor jazdy na rolkach

Joanna

instruktor jazdy na rolkach, specjalizacja freestyle slalom

Anastazja

Instruktor

Sławomir

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.

Instruktor

Laura

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.